вторник, 26 декември 2017 г.

Салата от райска ябълка, рукола и сирене



Продукти:

райска ябълка
сирене
рукола
кедрови ядки

за дресинга:

40 мл. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 с. л. мед
1/2 с. л. горчица
1 ск. чесън
черен пипер
сол

Приготвяне:

  • За приготвяне на дресинга се смесват оцета, меда, горчицата и зехтина до получаване на еднородна смес.
  • Добавя се чесъна нарязан на ситно, черен пипер, сол на вкус и се разбърква.
  • Райската ябълка се измива и нарязва на филийки.
  • Нарежда се под формата на кула, като между всяка филийка се поставят няколко стръкчета рукола, кедрови ядки и натрошено сирене.
  • Салатата се поръсва с шарен пипер, сол и се овкусява с дресинга.

Няма коментари:

Публикуване на коментар