Продукти:
райска ябълка
сирене
рукола
кедрови ядки
за дресинга:
40 мл. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 с. л. мед
1/2 с. л. горчица
1 ск. чесън
черен пипер
сол
Приготвяне:
- За приготвяне на дресинга се смесват оцета, меда, горчицата и зехтина до получаване на еднородна смес.
- Добавя се чесъна нарязан на ситно, черен пипер, сол на вкус и се разбърква.
- Райската ябълка се измива и нарязва на филийки.
- Нарежда се под формата на кула, като между всяка филийка се поставят няколко стръкчета рукола, кедрови ядки и натрошено сирене.
- Салатата се поръсва с шарен пипер, сол и се овкусява с дресинга.
Няма коментари:
Публикуване на коментар