петък, 15 декември 2017 г.

Салата с паста и песто



Продукти:

250 г. паста
1 домат
50 г. салата фелд
100 г. синьо сирене
1/2 нар

за пестото:

1 връзка босилек
40 г. кедрови ядки
2 ск. чесън
30 г. настърган пармезан
80 мл. зехтин

Приготвяне:

  • Босилека се измива, подсушава, почиства от дръжките и се слага в подходящ съд.
  • Към него се добавят обелените скилидки чесън, леко препечените кедрови ядки, зехтина и се пасира.
  • Накрая се добавя пармезана и сол на вкус.
  • Пастата се сварява според указанията на опаковката, прецежда и се измива под течаща студена вода.
  • Смесва се със салатата, нарязаният домат, сиренето, зърната от нар и се поръсва с няколко лъжици песто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар