Продукти:
250 г. паста
1 домат
50 г. салата фелд
100 г. синьо сирене
1/2 нар
за пестото:
1 връзка босилек
40 г. кедрови ядки
2 ск. чесън
30 г. настърган пармезан
80 мл. зехтин
Приготвяне:
- Босилека се измива, подсушава, почиства от дръжките и се слага в подходящ съд.
- Към него се добавят обелените скилидки чесън, леко препечените кедрови ядки, зехтина и се пасира.
- Накрая се добавя пармезана и сол на вкус.
- Пастата се сварява според указанията на опаковката, прецежда и се измива под течаща студена вода.
- Смесва се със салатата, нарязаният домат, сиренето, зърната от нар и се поръсва с няколко лъжици песто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар