неделя, 29 септември 2019 г.

Пуешки пържоли с бира



Продукти:

600 г. пуешки пържоли
брашно
1 гл. лук
2 ск. чесън
1 кубче пилешки бульон
1 ч. л. вегета
330 мл. бира
450 мл. вода
черен пипер
зехтин

Приготвяне:

  • Пържолите се поръсват със сол и черен пипер.
  • Овалват се в брашно и се запържват от двете страни в сгорещена мазнина.
  • В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
  • Добавя се натрошеният бульон, месото, бирата и се вари, докато алкохола се изпари.
  • Прибавя се водата, вегетата, сол и черен пипер на вкус.
  • Ястието се оставя да къкри на тих огън, докато остане на мазнина.


Няма коментари:

Публикуване на коментар