Продукти:
1 пилешко бутче
2 шепи сушена коприва
100 мл. прясно мляко
1- 2 ск. чесън
2- 3 с. л. брашно
лимонов сок
1 зеленчуков бульон
Приготвяне:
- Пилешкото бутче се сварява, и след като се охлади се накъсва.
- Копривата се сварява, прецежда и пасира.
- В сгорещена мазнина се запържва брашното, докато придобие златист цвят.
- При непрекъснато разбъркване се разрежда с прясното мляко и част от пилешкия бульон, докато се получи гладък.
- Добавя се месото, копривата, пасираният чесън, зеленчуковия бульон и лимонов сок.
- Подправя се с черен пипер и сол на вкус и се снема от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар