Продукти:
550 г. пилешки дробчета
1 гл. лук
125 г. краве масло
2 с. л. бренди
3 с. л. готварска сметана
1 дафинов лист
подправки за месо
100 г. сирене Рокфор
олио
Приготвяне:
Вижте още 550 г. пилешки дробчета
1 гл. лук
125 г. краве масло
2 с. л. бренди
3 с. л. готварска сметана
1 дафинов лист
подправки за месо
100 г. сирене Рокфор
олио
Приготвяне:
- Лукът се нарязва на ситно и се запържва в част от маслото и малко олио, докато омекне.
- Добавят се дробчетата и дафиновия лист.
- След като дробчетата променят цвета си се добавя брендито и се разбърква няколко минути, докато алкохола се изпари.
- Прибавя се сметаната, половината от сиренето и се сваля от огъня.
- Дафиновият лист се маха, добавя се останалото масло и се пасира.
- Сместа се подправя със сол, подправки на вкус и се добавя останалото натрошено сирене.
- Пастета се прехвърля в купички и се оставя да се охлади, докато стегне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар