за тестото:
3 ч. брашно
1/2 ч. л. сол
1 ч. вода
за плънката:
400 г. кайма
3 стръка пресен лук
1 морков
1 яйце
1 ч. л. настърган джинджифил
1 ск. настърган чесън
1 с. л. светъл соев сос
1 ч. л. сусамово олио
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. нишесте
за варенето:
3/ 4 чаша вода
1 ч. л. нишесте
Приготвяне:
- В купа се смесват брашното и солта.
- Добавя се водата и се замесва твърдо тесто.
- Оформя се на топка, покрива се със стреч фолио и се оставя да почива за 5 часа.
- След това тестото се разделя на три топки.
- От всяка се оформя цилиндър и се нарязва на 7- 8 еднакви по големина кръгчета.
- Всяко кръгче се разточва върху набрашнена повърхност с дебелина около 1 мм.
- За приготвяне на плънката в купа се смесва каймата, настъргания морков, нарязания на ситно лук, яйцето, джинджифила, чесъна, нишестето, сусамовото олио, соевия сос, сол на вкус и се разбърква добре.
- Върху всяка кора се слага част от плънката и се сгъва.
- В намазнен тиган се нареждат гьозите и се запичат от едната страна до златисто.
- Добавя се предварително разтвореното в студена вода нишесте.
- Покрива се с капак и се вари, докато течността се изпари.
Няма коментари:
Публикуване на коментар