Продукти:
125 г. кус– кус
160 мл. вода
1/ 4 гл. лук
1 домат
100 г. царевица от консерва
1 консерва риба тон
1 консерва миди
магданоз
лимонов сок
зехтин
Приготвяне:
- Водата се слага да заври с малко зехтин и сол на вкус.
- Кус– куса се слага в купа и се залива с горещата вода.
- Купата се покрива със стреч фолио и се отавя да набъбне 6– 7 минути в зависимост от инструкцията на опаковката.
- След това се разбърква с вилица, за да се разделят зърната едно от друго.
- Към охладения кус– кус се добавя нарязаните лук, домат, магданоз, царевицата, рибата и мидите.
- Салатата се овкусява със сол, зехтин, лимонов сок на вкус и се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар