Продукти:
2 ч. ориз
4 сварени пипала от октопод
12- 14 скариди
1/2 зелена и червена чушка
50 г. зелен боб
4бр. артишок от консерва
1 ск. чесън
1 с. л. пържен домат от консерва
6- 7 нишки шафран
жълт оцветител
1 кубче рибен бульон
5 ч. вода
Приготвяне:
- В сгорещен зехтин се запържват нарязаните на ситно чушки, чесън и зеления боб.
- Към тях се добавя домата, ориза, шафрана, оцветителя, 5 ч. от водата в която е сварен октопода, рибния бульон и се вари на силен огън.
- Малко преди ориза да е готов се добавя октопода, скаридите, артишока и се вари до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар