Продукти:
900 г. пилешки крилца
2 с. л. кетчуп
1 к. л. настърган джинджифил
1 с. л. светъл соев сос
1 с. л. мед
1 к. л. 5- те подправки
сол
черен пипер
сусам
Приготвяне:
- Крилцата се разрязват на две части, поръсват се с 5- те подправки, сол и черен пипер на вкус и се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
- Тавата се покрива с фолио и се пече на 220°С около 30 минути.
- В купа се смесват соевия сос, меда, кетчупа и джинджифила.
- Добавят се крилцата и се разбърква добре.
- След това крилцата отово се нареждат в тавата и се пекат още 10- 15 минути.
- Малко преди да се извадят от фурната се поръсват със сусам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар