четвъртък, 28 март 2024 г.

Питки с гъби и къри

 



Продукти:

550 г. брашно
12 г. мая
100 мл. хладко прясно мляко
250 г. кисело мляко
1 яйце
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
3 с. л. олио

За плънката:

гъби

пушен салам

кетчуп

шарена сол

чубрица

къри


Приготвяне:

  • Маята се размива в прясното мляко със захарта, щипка брашно и се оставя на топло. 
  • Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче. В него се слагат киселото мляко, яйцето, солта, олиото и маята.
  • Омесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса.
  • Втасалото тесто се премесва отново и се разделя на 8 еднакви по големина топки.
  • Всяка топка се разточва и се слагат нарязаните на ситно гъби и салам.
  • Поръсва се с кетчуп, шарена сол, къри и чубрица и се навиват на руло.
  • Питките се нареждат в тава покрита с хартия за печене, покриват се с кърпа и се оставят да втасат.
  • След това се намазват с прясно мляко и се поръсват с къри, шарена сол и пармезан.
  • Пекат се в умерена фурна около 25- 30 минути.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар