Продукти:
550 г. брашно
12 г. мая
100 мл. хладко прясно мляко
250 г. кисело мляко
1 яйце
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
3 с. л. олио
За плънката:
гъби
пушен салам
кетчуп
шарена сол
чубрица
къри
Приготвяне:
- Маята се размива в прясното мляко със захарта, щипка брашно и се оставя на топло.
- Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче. В него се слагат киселото мляко, яйцето, солта, олиото и маята.
- Омесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса.
- Втасалото тесто се премесва отново и се разделя на 8 еднакви по големина топки.
- Всяка топка се разточва и се слагат нарязаните на ситно гъби и салам.
- Поръсва се с кетчуп, шарена сол, къри и чубрица и се навиват на руло.
- Питките се нареждат в тава покрита с хартия за печене, покриват се с кърпа и се оставят да втасат.
- След това се намазват с прясно мляко и се поръсват с къри, шарена сол и пармезан.
- Пекат се в умерена фурна около 25- 30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар