Продукти:
1 кг. свинско месо
5 слайса хамон
7 слайса бекон
сушени сливи
сушени боровинки
стафиди
ядки от орехи
подправки за месо
Приготвяне:
- Месото се разрязва така, че да се получи лист с еднаква дебелина около1- 1, 5 см.
- Поръсва се от двете страни с малко сол и се натрива с подправките за месо.
- Нареждат се слайсовете бекон и хамон.
- В по късата част на парчето месо се нареждат сушените плодове, орехите, завива се на стегнато руло и се връзва с конец.
- Рулото се слага в намазнена тава с малко вода и се покрива с фолио.
- Пече се около 1 час в силна фурна, след това фолиото се маха и се пече до зачервяване, като от време на време се облива със соса от тавата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар