Продукти:
3 тиквички
200 г. сирене
2 яйца
копър
за паниране:
брашно
яйце
галета
Приготвяне:
- Тиквичките се нарязват на филийки с дебелина около 1 см.
- Поръсват се със сол и се оставят да престоят 15- 20 минути.
- След това се подсушават и се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
- Пекат се на 220°С , докато леко променя цвета си.
- Яйцата се разбиват и към тях се добавя натрошеното сирене и нарязания копър.
- Част от сместа се разпределя върху една филийка тиквичка и се покрива с друга, така че да се получи като сандвич.
- Същото се повтаря и с останалите тиквички.
- Слепените тиквички се овалват в брашно, яйце и галета и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар