вторник, 26 септември 2017 г.

Пица по китайски





Продукти:

за тестото:

500 г. брашно
220 мл. вода
1 яйце

за плънката:

50 г.( 3 шепи) сушена горчица
2 стръка пресен лук
100 г. свинско месо
30 г. пушена сланина
свинска мас

Приготвяне:
  • Сушената горчица се накисва в гореща вода за 10-15 минути.
  • В сгорещена мазнина се запържват нарязаните на ситно месо, лук, сланина и накрая изцедената от водата горчица.  
  • От брашното, яйцето, водата се омесва тесто и се разделя на 8 еднакви по големина топки.
  • Всяка топка се разточва върху набрашнена повърхност, слага се малко свинска мас и част от плънката.



  • Краищата се събират, като кесийка и отново се разточва.




  • Пекат се от двете страни в леко намазнен тиган.



Няма коментари:

Публикуване на коментар