Продукти:
за тестото:
500 г. брашно
220 мл. вода
1 яйце
за плънката:
50 г.( 3 шепи) сушена горчица
2 стръка пресен лук
100 г. свинско месо
30 г. пушена сланина
свинска мас
Приготвяне:
- Сушената горчица се накисва в гореща вода за 10-15 минути.
- В сгорещена мазнина се запържват нарязаните на ситно месо, лук, сланина и накрая изцедената от водата горчица.
- От брашното, яйцето, водата се омесва тесто и се разделя на 8 еднакви по големина топки.
- Всяка топка се разточва върху набрашнена повърхност, слага се малко свинска мас и част от плънката.
- Краищата се събират, като кесийка и отново се разточва.
- Пекат се от двете страни в леко намазнен тиган.
Няма коментари:
Публикуване на коментар