неделя, 11 ноември 2018 г.

Соленки с бутер тесто


* със собрасада



Продукти:

3 бр. бутер тесто
4 с. л. риба тон от консерва
2 с. л. пържен домат
2 слайса бекон
2 слайса шунка
4 слайса кашкавал
пастет
крема сирене
собрасада
6-7 филенца аншоа
2 с. л. пържен домат
маслини
1 яйце
сусам
маково семе
шарена сол

Приготвяне:
  • Всеки лист бутер тесто се разстила и се нарязва на 4 ленти.

  • По средата на всяка лента се разпределя част от плънката.


  • Единият край на всяка лента се намазва с разбито яйце и се навива на стегнато руло.
  • Оставят се за 20-30 минути в хладилник да се стегнат.




  • След това се нарязват на хапки и се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
  • Намазват се с яйце и се поръват по желание със семена.
  • Пекат се в предварително загряна на 200°С фурна, докато се зачервят.

* с риба тон



* с бекон и кашкавал



* с аншоа, домат и риган



* с шунка и кашкавал



* с пастет и крема сирене




Няма коментари:

Публикуване на коментар