събота, 23 февруари 2019 г.

Печен фазан с гъби



Продукти:

1 фазан
250 г. печурки
1-2 ск. чесън
2-3 ск. черен чесън
панчета
пушена сланина
150 мл. тъмна бира
1 дафинов лист
1-2 зърна карамфил
черен пипер на зърна

Приготвяне:

  • Добре измития и подсушен фазан се натрива отвътре и отвън с малко сол и черен пипер.
  • Във вътрешността му слагат 1-2 цели скилидки чесън и няколко парчета сланина.
  • Птицата се слага в тава и върху нея се слагат няколко слайса пушена сланина.
  • Около нея се разпределят гъбите, останалите скилидки чесън, нарязаната панчета, подправките, бирата, малко вода и се покрива с фолио.
  • Пече се на 220°С около 1 час, след това фолиото се маха и се пече до готовност, като от време на време се облива със соса от тавата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар