Продукти:
8 крилца
за марината:
100 г. брашно
50 г. натурално нишесте
1 ч. л. сол
1 ч. л. червен пепер
1 ч. л. сушен чесън
1 ч. л. подправка за пиле
1 к. л. кайена
200 мл. вода
за соса:
40 мл. ябълков оцет
4 г. нишесте
15 г. захар
30 мл. соев сос
100 г. кетчуп или пържен домат
100 г. брашно за паниране
Приготвяне:
- Пилешките крилца се пърлят, ако е необходимо и се разрязват на две части.
- В купа се разбиват всички продукти за маринатата, докато се получи хомогенна смес и се добавят крилцата.
- Купата се покрива със стреч фолио и се оставя за няколко часа в хладилник.
- Продуктите за соса се смесват и се варят на среден огън, като се разбърква непрекъснаато, докато соса се сгъсти.
- Крилцата се изваждат от маринатата и се овалват в брашно.
- Пържат се в сгорещена мазнина, докато се зачервят и се сервират със соса.



Няма коментари:
Публикуване на коментар