Продукти:
250 г. брашно
50 г. царевичен грис
120 г. захар
125 г. краве масло на стайна температура
1 яйце
1 жълтък
50 г. сушени кайсии
1 ч. л. бакпулвер
1/2 к. л. сол
1 ч. л. течна ванилия
Приготвяне:
- В купа се разбива маслото със захарта до пухкав крем.
- При непрекъснато разбъркване последователно се добавя яйцето и жълтъка.
- Прибавят се ванилията, брашното, царевичния грис, солта, бакпулвера, нарязаните на ситно кайсии и се замесва средно твърдо тесто.
- Тестото се увива във фолио и се оставя да стегне в хладилник за 1-2 часа.
- Върху набрашнен плот се разточва кора с дебелина 0,5 см. От нея с формички се нарязват бисквитите и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.
- Бисквитите се пекат в предварително загряна на 180°С фурна, докато придобият златист цвят.
- След като се извадят от фурната се оставят да се охладят върху решетка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар