понеделник, 26 декември 2016 г.

Патица с кисело зеле



Продукти:

1 патица
1 кисела зелка
3-4 ск. чесън
2 бр. дафинов лист
черен пипер на зърна
смлян черен пипер
1 ч. л. червен пипер
сол
олио

Приготвяне:

  • Зелето и чесъна се нарязват на ситно и се задушават в малко мазнина.
  • След това се добавя  червения пипер, дафиновия лист, черния  пипер, разбърква се добре и  се прехвърля в тава.
  • Патицата се натрива със сол и червен пипер отвън и отвътре и се слага върху зелето.
  • Тавата се покрива с фолио и се пече в умерена фурна около 2 часа.
  • След което фолиото се маха и се запича,  докато патицата придобие златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар