Продукти:
1 тиква ( 2 кг.)
250 г. боб
150 г. бекон
1 гл. лук
1 зелена чушка
1 морков
1 ч. л. червен пипер
1 к. л. чубрица
1 к. л. сминдух
1 ч. л. джоджен
магданоз
Приготвяне:
- Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
- Вари се с нарязаните на ситно 1/2 гл. лук и моркова, докато омекне.
- В друга тенджера се сгорещява мазнина и се запържва бекона, останалият лук и чушката.
- Поръсва се с червения пипер, разбърква се и накрая се добавя отцеденият боб и подправките.
- Тиквата се измива, отрязва се капаче и се премахват семките.
- Пълни се със запържения боб, слага се капачето, цялата се увива във фолио и се слага в тава с малко вода.
- Тиквата се пече се на 180°С около 2 часа или докато омекне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар