Продукти:
15 печурки
60 г. чоризо
1/2 морков
1/4 гл. лук
1 ск. чесън
2-3 с. л. бяло вино
кашкавал
Приготвяне:
- Гъбите се почистват с влажна кърпа.
- Внимателно се махат пънчетата и се нарязват на малки кубчета заедно с чоризото, лука и чесъна, а моркова се настъргва.
- В тиган с малко мазнина се запържва за кратко лука, чесъна, пънчетата и моркова, докато омекнат.
- Добавя се чоризото, сол на вкус, разбърква се и се маха от огъня.
- Във всяка гъба се поставя част от приготвената смес и се поръсва с настърган кашкавал.
- Напълнените гъби се нареждат в тава, в която се сипва бялото вино и се пекат в умерена фурна 15-20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар