Продукти:
200 г. гъби
2 моркова
1 червена чушка
2 стр. пресен лук
2 ск. чесън
1 с. л. джиндифил
3 с. л. светъл соев сос
1 с. л. паста от червено къри
1 ч. л. чили олио
1 л. пилешки бульон
2 бр. патешки гърди с кожата
2 с. л. паста от червено къри
Приготвяне:
- В тенджера с малко мазнина се запържва половината от нарязания лук, чесъна, джинджифила, морковите и чушката за около 2-3 минути.
- Добавя се бульона, пастата от червено къри, чили олиото, соевия сос и нарязаните на шайби гъби.
- След като заври, огъня се намалява и се оставя да къкри 10-15 минути.
- С помощта на остър нож се правят 4-5 разреза във формата на решетка върху кожата на патешките гърди и се намазват с пастата от червено къри.
- Поставят се в тиган с незалепващо покритие с кожата надолу и се запичат на силен огън 2-3 минути. Обръщат се, огъня се намалява и се пекат още 3-4 минути.
- Супата се сервира гореща с нарязаните на филийки гърди и се поръсва с останалия лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар