Продукти:
200 г. брашно
100 г. печени смлени бадеми
100 г. свинска мас
70 г. пудра захар
1 к. л. канела
1/2 к. л. настърана лимонова кора
Приготвяне:
- Фурната се загрява на 160°С. Брашното се слага в тава и се пече, като от време на време се разбърква, докато придобие леко златист цвят и се оставя се да се охлади.
- Към брашното се добавя разтопената свинска мас, бадемите, пудрата захар, канелата, лимоновата кора и се меси около 10 минути.
- Тестото се оформя като топка и се оставя да почине 25 минути.
- Върху набрашнена повърхност се разточва тестото с дебелина 1 см. и с помощта на резец се изрязват формички по желание.
- Поставят се в тава покрита с хартия за печене и се пекат на 160°С около 30 минути.
- След като се охладят се изваждат от тавата и се поръсват с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар