Продукти:
5 яйца
150 г. захар
150 г. брашно
250 мл. сок от компот
настъргана кора от лимон
ванилия
канела
2 бр. банани
2 бр. мандарини
2 бр. киви
600 мл. сметана
50 г. пудра захар
Приготвяне:
- Яйцата се разбиват със захарта до пухкава смес, която е променила цвета си.
- При непрекъснато разбиване постепенно се добавя брашното.
- Получената смес се разделя на три равни части. В първата се слага настърганата кора от лимон, във втората ванилията и в третата канелата (какао).
- Всеки блат се пече в предварително намазнена и поръсена с брашно тава в умерена фурна.
- След като се извадят от фурната се оставят да се охладят върху решетка.
- Сметаната се разбива на сняг с пудрата захар.
- Плодовете се нарязват на шайби.
- Първия блат се слага в подходяща чиния и се сиропира с част от затопления сок от компот. Намазва се със сметана, нареждат се парчетата мандарини и отново се намазва със сметана.
- Същото се повтаря с втория и с третия блат.
- С останалата сметана се намазва тортата отгоре и отстрани.
- Украсява се по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар