понеделник, 26 декември 2016 г.

Мамината торта



Продукти:

5 яйца
150 г. захар
150 г. брашно
250 мл. сок от компот
настъргана кора от лимон
ванилия
канела
2 бр. банани
2 бр. мандарини
2 бр. киви
600 мл. сметана
50 г. пудра захар

Приготвяне:

  • Яйцата се разбиват със захарта до пухкава смес, която е променила цвета си.
  • При непрекъснато разбиване постепенно се добавя брашното.
  • Получената смес се разделя на три равни части. В първата се слага настърганата кора от лимон, във втората ванилията и в третата канелата (какао).
  • Всеки блат се пече в предварително намазнена и поръсена с брашно тава в умерена фурна.
  • След като се извадят от фурната се оставят да се охладят върху решетка.
  • Сметаната се разбива на сняг с пудрата захар.
  • Плодовете се нарязват на шайби.
  • Първия блат се слага в подходяща чиния и се сиропира с част от затопления сок от компот. Намазва се със сметана, нареждат се парчетата мандарини и отново се намазва със сметана.
  • Същото се повтаря с втория и с третия блат.
  • С останалата сметана се намазва тортата отгоре и отстрани.
  • Украсява се по желание.




Няма коментари:

Публикуване на коментар