Продукти:
150 г. соба
1 син домат
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 ск. чесън
1 люто чушле
2 с. л. светъл соев сос
1 с. л. паста от ферментирала соя
1 ч. л. сусамово олио
2 с. л. кленов сироп
2 с. л. оцет
7 с. л. олио
черен сусам
Приготвяне:
- Собата се сварява според инструкцията на производителя, като се разбърква от време на време за да не се слепят. След което се отцеждат и се измиват под студена течаща вода.
- В дълбок тиган се загрява олиото и се запържва нарязания на ивици син домат.
- Прибавят се чушките също нарязани на ивици, чушлето, чесъна и се пържи 2-3 минути, като се разбърква енергично.
- Добавят се последователно соевия сос, ферментиралата соя, сусамовото олио, кленовия сироп и оцета.
- Накрая се добавя собата и се разбърква, докато всички съставки се смесят.
- Сервира се докато е гореща поръсена със сусам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар