сряда, 14 декември 2016 г.

Каша от спанак




Продукти:

500 г. спанак
4 ск. чесън
125 г. кисело мляко
4 яйца
2 с. л. брашно
700 мл. вода
5-6 с. л. олио
сол

Приготвяне:

  • Спанака се измива и се нарязва на ивички.
  • В мазнината при непрекъснато разбъркване се запържва брашното и се добавя спанака.
  • Когато спанака омекне постепенно се добавя горещата вода, докато се получи гладка каша и се оставя да къкри на слаб огън 10-15 минути.
  • Яйцата се разбиват с киселото мляко, скълцаните скилидки чесън и при непрекъснато разбъркване се добавят към кашата.
  • Когато кашата отново заври се сваля от огъня.


Няма коментари:

Публикуване на коментар