Продукти:
за желето от кокосово мляко:
240 мл. кокосово мляко
3 с. л. захар
4 листа желатин
150 г. къпини
260 мл. вода
2 с. л. лимонов сок
4 с. л. захар
4 листа желатин
Приготвяне:
- Желатина се накисва във студена вода.
- 4-5 с. л. от кокосовото мляко се загряват, добавя се изцедения желатин и се разбърква, докато се разтвори напълно, като се внимава да не заври.
- Смесва се с останалото мляко и захарта.
- Получената смес се изсипва в леко наклонени чашки и се оставя в хладилник, докато стегне.
- За приготвяне на желето от къпини се накисва желатина в студена вода.
- В малка тенджерка се слагат водата и къпините докато течността заври, след което се пасира и претрива през цедка.
- Пюрето се връща на котлона, добавя се захарта, лимоновия сок и желатина.
- Разбърква се, докато желатина се разтопи.
- Плодовото пюре се изсипва върху стегналото желе от млякото и отново се оставя в хладилник, докато стегне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар