вторник, 13 февруари 2018 г.

Салата айсберг с пържена аншоа



Продукти:

1/2 гл. салата айсберг
2 домата
100 г. аншоа
1-2 ск. чесън
олио
4-5 с. л. балсамов оцет
1 с. л. копър
сол

Приготвяне:

  • Аншоата се пържи в сгорещена мазнина до златисто и се отцежда върху кухненска хартия.
  • Обелените скилидки чесън се скълцват с малко сол и се смесват с оцета и копъра.
  • Салатата се измива, отцежда и накъсва на парчета.
  • Добавят се нарязаните на кубчета домати, олио, малко сол и се разбърква.
  • Върху салатата се разпределя изпържената риба и се залива с чесновият сос.


Няма коментари:

Публикуване на коментар