Продукти:
550 г. брашно
200 мл. прясно мляко
25 г. мая
100 мл. олио
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
2 яйца
за плънката:
4 с. л. магданоз
150 г. сирене
25 г. краве масло
Приготвяне:
- Маята се размива в топлото мляко заедно със захарта, 1 ч. л. брашно и се оставя да шупне.
- Яйцето, единият белтък, солта и олиото леко се разбиват с вилица.
- Получената смес се добавя към пресятото брашно и се омесва гладко и еластично тесто.
- Покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- За приготвяне на плънката се смесва натрошеното сирене с нарязан на ситно магданоз.
- Втасалото тесто се премесва отново и се разделя на 12 топки.
- Всяка топка се разточва върху набрашнена повърхност.
- Правят се два успоредни разреза, намазва се с разтопено масло и в центъра се поставя част от плънката.
- Сгъват се и се поставят в тава покрита с хартия за печене.
- След като втасат се намазват с останалият жълтък разбит с малко прясно мляко.
- Пекат се на 180°С около 20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар