неделя, 4 февруари 2018 г.

Турски питки



Продукти:

550 г. брашно
200 мл. прясно мляко
25 г. мая
100 мл. олио
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
2 яйца

за плънката:

4 с. л. магданоз
150 г. сирене
25 г. краве масло

Приготвяне:

  • Маята се размива в топлото мляко заедно със захарта, 1 ч. л. брашно и се оставя да шупне.
  • Яйцето, единият белтък, солта и олиото леко се разбиват с вилица.
  • Получената смес се добавя към пресятото брашно и се омесва гладко и еластично тесто.
  • Покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • За приготвяне на плънката се смесва натрошеното сирене с нарязан на ситно магданоз.
  • Втасалото тесто се премесва отново и се разделя на 12 топки.
  • Всяка топка се разточва върху набрашнена повърхност.


  • Правят се два успоредни разреза, намазва се с разтопено масло и в центъра се поставя част от плънката.
  • Сгъват се и се поставят в тава покрита с хартия за печене.

  • След като втасат се намазват с останалият жълтък разбит с малко прясно мляко.
  • Пекат се на 180°С около 20 минути.
* Източник  от тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар