Продукти:
2 бр. свински уши
1 свинско краче
1 свински джолан с кост( 750 г.)
2 ч. л. сол
7 зърна бахар
2 бр. дафинов лист
1 к. л. черен пипер на зърна
1-2 ск. чесън
1 ч. л. подправки за месо
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
Приготвяне:
- Ушите и крачето се пърлят и измиват добре.
- Варят се в тенджера под налягане за 30 минути заедно с джолана, дафиновия лист, солта, бахара и черния пипер.
- Прецеждат се и ушите се нарязват, а крачето и джолана се обезкостяват.
- Към тях се добавят скълцаните скилидки чесън, подправките за месо, чубрицата, червения пипер и се разбърква добре.
- Поставя се в бутилка от минерална вода на която е отрязана горната част и се претъпква леко с кълцалник.
- След като се охлади се покрива със стреч фолио и се оставя за няколко часа в хладилник, докато стегне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар