петък, 2 февруари 2018 г.

Спагети с кайма и доматен сос



Продукти:

250 г. спагети
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
1 стр. селъри
1 морков
350 г. кайма
300 мл. пържен домат от консерва
100 мл. бульон
олио

Приготвяне:

  • В загряната мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
  • Добавят се нарязаните на кубчета моркови и селъри и се запържват до омекване.
  • Прибавя се каймата и се разбърква непрекъснато, докато си промени цвета.
  • Добавя се домата, бульона и се оставя да къкри на тих огън до сгъстяване на соса.
  • Спагетите се сваряват в тенджера с подсолена вряща вода, според указанието на опаковката.
  • Отцеждат се и се заливат с приготвеният сос.



Няма коментари:

Публикуване на коментар