Продукти:
250 г. спагети
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
1 стр. селъри
1 морков
350 г. кайма
300 мл. пържен домат от консерва
100 мл. бульон
олио
Приготвяне:
- В загряната мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
- Добавят се нарязаните на кубчета моркови и селъри и се запържват до омекване.
- Прибавя се каймата и се разбърква непрекъснато, докато си промени цвета.
- Добавя се домата, бульона и се оставя да къкри на тих огън до сгъстяване на соса.
- Спагетите се сваряват в тенджера с подсолена вряща вода, според указанието на опаковката.
- Отцеждат се и се заливат с приготвеният сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар