Продукти:
500 мл. сок от портокали и моркови
1 връзка аспержи
50 г. черни маслини
10 мл. сусамово олио
сусам
2 бр. патешко магре
Приготвяне:
- Аспержите се измиват и почистват от по-твърдата долна част.
- Нарязват се и връхчетата се отделят.
- Маслините се скълцват със сусамовото олио.
- Върху кожата на патешкото магре се правят няколко разреза във формата на решетка.
- Поставят се в тиган с незалепващо покритие с кожата на долу и се запичат на среден огън, докато мазнината се стопи и кожата стане хрупкава.
- Мазнината се отделя и в същият тиган се прибавят стеблата от аспержите, сока от портокали и моркови и се вари, докато соса се редуцира.
- Добавя се месото с кожата на горе, връхчетата аспержи и след 2 минути се сваля от огъня.
- Сервира се с пастата от маслини и се поръсва със сусам.
* Източник: Rodrigo de la Calle
Няма коментари:
Публикуване на коментар