Продукти:
800 г. картофи
400 г. спанак
3-4 ск. чесън
50 г. краве масло
1 ч. ч. сирене
400 мл. прясно мляко
3 яйца
4 с. л. майонеза
50 г. кашкавал
олио
сол
индийско орехче
черен пипер
Приготвяне:
- Картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета.
- Спанака се нарязва на ивици и заедно с чесъна се задушава в половината от кравето масло и малко олио.
- В намазнена тава се нареждат половината от картофите, спанака и натрошеното сирене.
- Отгоре се нареждат останалите картофи и кравето масло.
- Яйцата се разбиват с прясното мляко и майонезата и се подправят с индийско орехче, сол и черен пипер на вкус.
- Ястието се залива с тази смес и се пече в силна фурна, докато се зачерви.
- Няколко минути преди да се извади се поръсва с настърган кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар