Продукти:
200 г. царевичен грис
500 мл. вода
1 с. л. краве масло
4 с. л. сирене
1 ч. л. сол
Приготвяне:
- В тенджера се слага водата, сол на вкус и след като заври се изсипва царевичният грис.
- Разбърква се непрекъснато, докато сместа поеме цялата течност и започне да се отлепя от стените на тенджерата.
- Добавя се маслото, натрошеното сирене и се разбърква добре.
- От охладената смес се оформят кюфтета и се пекат на оребрен тиган.
* с чеснов сос
6 с. л. майонеза
4 с. л. кисело мляко
1-2 ск. чесън
1 ч. л. копър
сол
- За приготвянето на соса се смесват киселото мляко, майонезата, скълцаният чесън, копъра, малко сол и се разбърква добре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар