сряда, 7 февруари 2018 г.

Бон филе ала орза



Продукти:

550 г. свинско бон филе
250 мл. зехтин
1 дафинов лист
3-4 зърна черен пипер

за маринатата:

3 ск. чесън
100 мл. оцет
50 мл. бяло вино
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. риган
1 к. л. сол
1 карамфилче
1 дафинов лист

Приготвяне:

  • Месото се нарязва на парчета с дебелина около 3 см.
  • В подходящ съд се смесват всички продукти за маринатата, заедно с месото и нарязаните на ситно скилидки чесън.
  • Покрива се със стреч фолио и се оставя в хладилник да се маринова най- малко за 24 часа.
  • След това месото се нарежда в тиган, така че да прилепне плътно и се залива със зехтин, колкото да го покрие.
  • Оставя се да къкри на слаб огън около 15-20 минути.
  • След като месото се охлади се нарежда плътно в буркан заедно с 1 дафинов лист, няколко зърна черен пипер и се покрива със зехтина от изпърженото месо.
* Източник: Cocina andaluza




Няма коментари:

Публикуване на коментар