сряда, 7 февруари 2018 г.

Пържоли в зелеви листа



Продукти:

6 бр. свински пържоли
200 г. печурки
12 листа кисело зеле
3-4 ск. чесън
1 дафинов лист
1 к. л. подправки за месо
1/2 к. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. червен пипер
олио

Приготвяне:

  • Месото се натрива с подправките за месо, малко червен пипер, олио и се оставя в хладилник за няколко часа.
  • В малко олио се запържват половината от зелевите листа нарязани на ситно.
  • Добавя се червения, черния пипер, дафиновия лист и се сваля от огъня.
  • Останалите зелеви листа се почистват от грубата жилка, във всяко се слага по една пържола и се увива.
  • Половината от запърженото зеле се прехвърля в гювеч.
  • Върху него се поставят увитите пържоли, гъбите, нарязаните на едро скилидки чесън, 200 мл. вода и се покрива с останалото зеле.
  • Слага се в студена фурна и се пече 45 минути на 220°С, след това фурната се намалява на 180°С и се пече още 2 часа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар