Продукти:
6 бр. свински пържоли
200 г. печурки
12 листа кисело зеле
3-4 ск. чесън
1 дафинов лист
1 к. л. подправки за месо
1/2 к. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. червен пипер
олио
Приготвяне:
- Месото се натрива с подправките за месо, малко червен пипер, олио и се оставя в хладилник за няколко часа.
- В малко олио се запържват половината от зелевите листа нарязани на ситно.
- Добавя се червения, черния пипер, дафиновия лист и се сваля от огъня.
- Останалите зелеви листа се почистват от грубата жилка, във всяко се слага по една пържола и се увива.
- Половината от запърженото зеле се прехвърля в гювеч.
- Върху него се поставят увитите пържоли, гъбите, нарязаните на едро скилидки чесън, 200 мл. вода и се покрива с останалото зеле.
- Слага се в студена фурна и се пече 45 минути на 220°С, след това фурната се намалява на 180°С и се пече още 2 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар