петък, 3 август 2018 г.

Патладжани с доматен сос на фурна



Продукти:

3-4 патладжана
5-6 зелени чушки
800 г. смлян домат от консерва
1 гл. лук
2 ск. чесън
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. захар
мащерка
чубрица
магданоз
кашкавал
олио
брашно

Приготвяне:

  • Патладжаните се нарязват на шайби, посоляват се и се оставят за 30 минути да се отцедят от горчивината.
  • В сгорещена мазнина се запържват почистените от семената и нарязани на ивици чушки.
  • Патладжаните се овалват в брашно и се изпържват.
  • В същата мазнина се запържва нарязания на ситно лук, докато омекне.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя червения пипер, домата, подправките и захарта.
  • Накрая се прибавя пасирания чесън и се сваля от огъня.
  • Половината от патладжаните се нареждат в подходяща тава, върху тях се нареждат чушките и се покрива с останалите патладжани.
  • Залива се с доматения сос и се пече в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.
  • Малко преди да се извади от фурната се поръсва с настърган кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар