Продукти:
за закваската:
50 г. брашно
25 мл. вода
1 г. мая
- За приготвянето на закваската от горните продукти се замесва тесто и се оставя да втаса 3-4 часа.
за тестото:
75 г. закваска
500 г. бяло брашно
275 мл. вода
30 г. захар
40 г. краве масло
20 г. сухо мляко
10 г. сол
7 г. мая
- Всички продукти за тестото се месят около 10 минути, докато се получи гладко тесто.
- Оформя се на топка, покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло, докато си удвои обема.
- Тестото се премесва, разделя се на 9 еднакви по големина топки и се оставят да втасат за 20 минути.
- Оформят се хлебчета, които се оставят да втасат върху набрашнена повърхност със сгънатата част надолу, докато удвоят обема си.
- След това се обръщат в тава покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загряна на 220°С фурна около 15-20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар