вторник, 28 август 2018 г.

Телешко с броколи по азиатски




 Продукти:

 250 г. броколи
 1 морков
 200 г. телешко месо
 1 ск. чесън
 джинджифил
 сусам

 за соса:

 200 мл. вода
 1 с. л. нишесте
 2 с. л. сос от стриди
 2 с. л. светъл соев сос
 1 с. л. тъмен соев сос
 1 с. л. кафява захар
 1 с. л. сусамово олио
 1 с. л. бяло бино
 1 ч. л. чили олио с фъстъци
 1 к. л. 5-те  подправки

 Приготвяне:

  • Броколите се измиват добре, накъсват се на розички и се бланшират заедно с нарязания морков във вряща подсолена вода за 30-40 секунди. 
  • Месото се нарязва на тънки парчета с големина около 2 см.
  • Всички продукти за соса се смесват и се оставят настрана.
  • В сгорещена мазнина се запържва месото и нарязаните на ситно чесън и джинджифил.
  • Изсипва се соса и се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти.
  • Накрая се прибавят броколите, морковите разбърква се добре и се поръсва със сусам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар