Продукти:
250 г. броколи
1 морков
200 г. телешко месо
1 ск. чесън
джинджифил
сусам
за соса:
200 мл. вода
1 с. л. нишесте
2 с. л. сос от стриди
2 с. л. светъл соев сос
1 с. л. тъмен соев сос
1 с. л. кафява захар
1 с. л. сусамово олио
1 с. л. бяло бино
1 ч. л. чили олио с фъстъци
1 к. л. 5-те подправки
Приготвяне:
- Броколите се измиват добре, накъсват се на розички и се бланшират заедно с нарязания морков във вряща подсолена вода за 30-40 секунди.
- Месото се нарязва на тънки парчета с големина около 2 см.
- Всички продукти за соса се смесват и се оставят настрана.
- В сгорещена мазнина се запържва месото и нарязаните на ситно чесън и джинджифил.
- Изсипва се соса и се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти.
- Накрая се прибавят броколите, морковите разбърква се добре и се поръсва със сусам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар