Продукти:
400 г. сварена леща
1/2 гл. лук
2 яйца
2 с. л. брашно
1 к. л. чубрица
1/2 к. л. сминдух
1 к. л. подправки за месо
1/2 к. л. червен пипер
магданоз
Приготвяне:
- Лещата се поставя в купа и се пасира до получаване на хомогенна смес.
- Към нея се добавят нарязаните на ситно лук и магданоз, подправките, яйцата и брашното.
- Разбърква се добре и се оставя в хладилник за 30- 40 минути.
- С лъжица се взема от сместа, колкото орех и се пуска в сгорещено олио.
- Пържат се до зачервяване, и след това върху кухненска хартия се отцеждат от излишната мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар