Продукти:
180 г. брашно
100 г. овесени ядки
100 г. кафява захар
125 г. краве масло
1 ч. л. бакпулвер
щипка сол
400 г. кондензирано мляко
30-40 мл. прясно изцеден лимонов сок
1 яйце
Приготвяне:
- Яйцето се разбива леко и се разбърква с кондензираното мляко и лимоновия сок.
- В купа се смесват брашното, солта, бакпулвера, овесените ядки и захарта.
- Към тях се добавя разтопеното краве масло и се разбърква добре.
- 2/3 от сместа се разпределя равномерно, като леко се притиска в тава с размер 22 х 22 см. предварително покрита с хартия за печене.
- Блата се пече около 10 минути в предварително загряна на 180°С фурна.
- След това отгоре се изсипва сместа с кондензираното мляко и се поръсва с останалата част от маслените трохи.
- Връща се във фурната и се пече още около 20 минути, докато придобие хрупкава златиста коричка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар