Продукти:
5-6 праскови
230 г. захар
120 г. брашно
100 г. краве масло
4 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. течна ванилия
Приготвяне:
- На среден огън в тиган с незалепващо покритие се карамелизират 150 г. захар.
- Получения карамел се изсипва в тава с диаметър 26 см. и върху него се изсипва разтопеното краве масло.
- Оставя се леко да стегне и отгоре се нареждат предварително обелените и нарязани праскови.
- Жълтъците се разбиват с останалата захар и ванилията, докато се получи пухкав крем.
- Постепенно към тях се добавя пресятото с бакпулвера брашно и разбитите на сняг белтъци, като се редуват.
- Получената смес се изсипва върху прасковите и се заглажда с помощта на шпатула.
- Пече се в предварително загряна на 180°С фурна около 30-35 минути.
- След като се извади от фурната се оставя да се охлади за 10-15 минути и се обръща върху чиния, така че прасковите да останат отгоре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар