Продукти:
150 г. брашно
100 г. краве масло на стайна температура
100 г. захар
1 яйце
80 г. корнфлейкс
1 к. л. бакпулвер
1/2 к. л. сода бикарбонат
1 ч. л. течна ванилия
3-4 с. л. шоколадови капки
Приготвяне:
- Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера и содата.
- В купа се разбиват кравето масло, захарта и яйцето, докато се получи пухкав крем.
- Прибавя се ванилията, брашното, шоколадовите капки, леко натрошения корнфлейкс и се разбърква до получаване на хомогенна смес.
- Бисквитите се оформят с помощта на лъжица върху тава покрита с хартия за печене.
- Пекат се в предварително загряна на 180°С фурна , докато придобият златист цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар