Продукти:
200 г. юфка
2 стръка пресен лук
1 см. джинджифил
4 с. л. сос от стриди
1 с. л. светъл соев сос
1 с. л. тъмен соев сос
1 ч. л. сусамово олио
1 ч. л. чили олио
зехтин
Приготвяне:
- Юфката се сварява според инструкцията на опаковката, като от време на време се разбърква.
- След това се изплаква със студена вода и се оставя да се отцеди.
- Соса от стриди се смесва със светлия соев сос, тъмния соев сос, сусамовото олио и чили олиото.
- В сгорещен зехтин при непрекъснато разбъркване се запържват нарязания лук и джинджифила.
- Прибавя се юфката и няколко минути след това предварително смесените сосове.
- Ястието се разбърква добре и може да се сервира както топло, така и студено.
Няма коментари:
Публикуване на коментар