петък, 17 август 2018 г.

Пържена юфка



Продукти:

200 г. юфка
2 стръка пресен лук
1 см. джинджифил
4 с. л. сос от стриди
1 с. л. светъл соев сос
1 с. л. тъмен соев сос
1 ч. л. сусамово олио
1 ч. л. чили олио
зехтин

Приготвяне:

  • Юфката се сварява според инструкцията на опаковката, като от време на време се разбърква.
  • След това се изплаква със студена вода и се оставя да се отцеди.
  • Соса от стриди се смесва със светлия соев сос, тъмния соев сос, сусамовото олио и чили олиото.  
  • В сгорещен зехтин при непрекъснато разбъркване се запържват нарязания лук и джинджифила.
  • Прибавя се юфката и няколко минути след това предварително смесените сосове.
  • Ястието се разбърква добре и може да се сервира както топло, така и студено.


Няма коментари:

Публикуване на коментар