петък, 17 август 2018 г.

Китайска салата



Продукти:

1/2 салата "Айсберг"
140 г. царевица от консерва
5 г. водорасли агар-агар
1 морков
125 г. шунка

сладко-кисел сос:

60 мл. оризов оцет
60 г. захар
1 с. л. олио
1 к. л. сол
1/2 к. л. пилешки бульон на гранули

Приготвяне:

  • Водораслите се накисват за 15-20 минути в студена вода.
  • Продуктите за сладко-киселия сос се пасират, до получаване на бял сос с еднородна консистенция.
  • Салатата се измива, подсушава и нарязва.
  • Към нея се добавя царевицата, водораслите, нарязаните на ивици шунка и морков и се овкусява със сладко-киселия сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар