Продукти:
за тестото:
500 г. бяло брашно
100 г. краве масло
10 г. сол
2 яйца
2 с. л. зехтин
за плънката:
1/2 гл. лук с перата
1/2 червена чушка
1/2 зелена чушка
1 сварен картоф
100 г. бекон
1 домат
80 г. кашкавал
черен пипер
куркума
кимион
локото
подправки за бурито
2-3 с. л. кетчуп
Приготвяне:
2-3 с. л. кетчуп
Приготвяне:
- В купа се смесва брашното, нарязаното на кубчета краве масло, зехтина, едното яйце, солта и 150 мл. хладка вода.
- Меси се около 10 минути, докато се получи гладко тесто.
- Оформя се на топка, покрива се със стреч фолио и се оставя да почива около 3 часа.
- За приготвянето на плънката се запържват нарязаните на ситно лук и чушки, докато омекнат.
- Добавя се обеления и нарязан на кубчета домат и се запържва няколко минути, докато водата се изпари.
- Прибавят се нарязаните на кубчета картоф и бекон.
- След като се зачервят се добавят подправките, кетчупа, кашкавала, разбърква се добре и се сваля от огъня.
- Тестото се разточва върху набрашнена повърхност и от него се изрязват кръгове с диаметър около 10– 15см.
- Слага се плънка и краищата се затварят.
- Емпанадиясите се нареждат в тава покрита с хартия за печене и се намазват с разбито яйце и се поръсват с лют пипер.
- Пекат се в предварително загряна на 180°С фурна около 20 минути.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар