неделя, 14 февруари 2021 г.

Емпанадияс текс- мекс




Продукти:

за тестото:

500 г. бяло брашно
100 г. краве масло
10 г. сол
2 яйца
2 с. л. зехтин

за плънката:

1/2 гл. лук с перата
1/2 червена чушка
1/2 зелена чушка
1 сварен картоф
100 г. бекон
1 домат
80 г. кашкавал
черен пипер
куркума
кимион
локото
подправки за бурито
2-3 с. л. кетчуп



Приготвяне:

  • В купа се смесва брашното, нарязаното на кубчета краве масло, зехтина, едното яйце, солта и 150 мл. хладка вода.
  • Меси се около 10 минути, докато се получи гладко тесто.
  • Оформя се на топка, покрива се със стреч фолио и се оставя да почива около 3 часа.
  • За приготвянето на плънката се запържват нарязаните на ситно лук и чушки, докато омекнат.
  • Добавя се обеления и нарязан на кубчета домат и се запържва няколко минути, докато водата се изпари.
  • Прибавят се нарязаните на кубчета картоф и бекон.
  • След като се зачервят се добавят подправките, кетчупа, кашкавала, разбърква се добре и се сваля от огъня.
  • Тестото се разточва върху набрашнена повърхност и от него се изрязват кръгове с диаметър около 10– 15см.
  • Слага се плънка и краищата се затварят.
  • Емпанадиясите се нареждат в тава покрита с хартия за печене и се намазват с разбито яйце и се поръсват с лют пипер.
  • Пекат се в предварително загряна на 180°С фурна около 20 минути.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар