Продукти за хлебчетата:
за закваската:
200 г. брашно
120 мл. хладка вода
12,5 г. мая
- Маята се размива във водата с щипка захар, малко брашно и се оставя да престои, докато образува мехурчета.
- Към пресятото брашно се добавя маята и се омесва гладко и еластично тесто.
- Покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло, докато удвои обема си.
за тестото:
закваската
300 г. брашно
120 мл. хладка вода
12,5 г. мая
1 ч. л. сол
40 г. захар
50 г. свинска мас
- От продуктите за тестото се замесва тесто, като маята предварително е размита във водата.
- От тестото се оформя топка, поставя се в купа и се покрива с кърпа.
- Оставя се да втаса, докато удвои обема си.
- Втасалото тесто се премесва отново и се разделя на 8 топки.
- Всяка топка се разточва с дебелина около 1/2 см. в кръгла или овална форма.
- Поставят се в тава застлана с хартия за печене, покриват се с кърпа и отново се оставят да втасат, докато удвоят обема си.
- Пекат се на 180°С около 10-15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар