Продукти:
500г. фидеуа № 4
5 скариди
5 лангусти
150 г. филе от морски дявол
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1 ч. л. червен пипер
10-12 нишки шафран
2 с. л. пържен домат от консерва
1, 3 л. бульон от риба
зехтин
Приготвяне:
- В паеля се загрява мазнината.
- За кратко се запържват скаридите и лангустите и се изваждат.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, докато придобият златист цвят.
- При непрекъснато разбъркване се добавя червения пипер, шафрана, домата, нарязаната риба и накрая фидеуата.
- Разбърква се добре за да поеме фидеуата ароматите и се залива с рибния бульон.
- Вари се на силен огън, докато се изпари 3/4 от течността.
- Нареждат се скаридите и лангустите, огъня се намалява и се вари до готовност.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар