сряда, 10 февруари 2021 г.

Фидеуа от Гандия



Продукти:

500г. фидеуа № 4
5 скариди
5 лангусти
150 г. филе от морски дявол
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1 ч. л. червен пипер
10-12 нишки шафран
2 с. л. пържен домат от консерва
1, 3 л. бульон от риба
зехтин

Приготвяне:

  • В паеля се загрява мазнината.
  • За кратко се запържват скаридите и лангустите и се изваждат.
  • В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, докато придобият златист цвят.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя червения пипер, шафрана, домата, нарязаната риба и накрая фидеуата.
  • Разбърква се добре за да поеме фидеуата ароматите и се залива с рибния бульон.
  • Вари се на силен огън, докато се изпари 3/4 от течността.
  • Нареждат се скаридите и лангустите, огъня се намалява и се вари до готовност.



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар