сряда, 25 май 2016 г.

Тиквички с пресен лук

Чудите се какво ще хапвате днес? Ето една прекрасна и вкусна идея!


Продукти:

3-4 бр. тиквички
4 бр. домати
3-4 стръка пресен лук
4 с. л. олио
50 г. брашно
3 бр. яйца
2 стръка пресен чеън
50 г. краве масло
копър
сол на вкус

Приготвяне:


  • Изчистеният и измит лук се нарязва на ситно.
  • След което се задушава в олиото, докато омекне.
  • Прибавят се част от доматите, нарязани на кубчета и ситно нарязаният чесън.
  • Зеленчуците се задушават на умерен огън около 10 минути.
  • Сместа се изсипва в тава и върху нея се нареждат нарязаните на шайби тиквички, посолени и оваляни в брашно.
  • Заливат се със смес от разбитите яйца и размитата в 100 мл. студена вода 1 ч. л. брашно и се покриват с останалите домати.
  • Равномерно се разпределя нарязаното на кубчета краве масло, поръсва се с копър и се пече в умерена фурна.



Няма коментари:

Публикуване на коментар