събота, 28 май 2016 г.

Агнешко със спанак и гъби

Ако харесвате агнешко месо днешната рецепта определено ще ви допадне!


Продукти:

700 г. агнешко месо
300 г. гъби
500 г. спанак
3-4 стръка зелен лук
2 скилидки чесън
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
1 1/2 ч. л. червен пипер
70 мл. олио
2 с. л. магданоз
1 с. л. джоджен
сол на вкус
черен пипер на вкус

Приготвяне:

  • Месото се измива, подсушава се, нарязва се на хапки и се поръсва със сол и черен пипер.
  • Слага се да се запържи леко от всички страни в сгорещената мазнина с целите скилидки чесън.
  • След това се изважда в чиния.
  • В същата мазнина се прибавят последователно нарязаните на едро гъби, ситно нарязаният лук и се запържва, като се разбърква от време на време, докато омекнат зеленчуците.
  • Поръсва се с брашното, червения пипер, разбърква се добре и се добавя разтвореното в гореща вода доматено пюре.
  • Прибавя се спанака, който предварително е измит и нарязан на ивици и месото.
  • Ястието се залива с толкова гореща вода, колкото да покрие продуктите и се оставя да къкри на слаб огън.
  • Когато месото е почти готово се прибавят нарязаните на ситно магданоз и джоджен.
  • Ястието се поднася топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар