петък, 17 юни 2016 г.

Миди с винегрет

Леко и свежо испанско предястие от миди подправени с винегрет, за всички които обичат морски дарове!



Продукти:

1 кг. черни миди
1 бр. домат
1 бр. зелена чушка
1 бр. червена чушка
1/2  гл. лук
магданоз
зехтин
оцет
сол на вкус

Приготвяне:

  • Мидите се поставят в купа със студена вода и малко морска сол  за  няколко часа, за да се пречистят от пясъка.
  • Под течаща вода с нож се остъргват черупките и се премахват полепналите по тях "мустаци". Спуканите и отворени миди, които при допир не се прибират се изхвърлят.
  • Мидите се поставят в тенджера с два, три пръста вода и се варят докато се отворят, след което се прецеждат и се оставят да се охладят. Тези от тях, които не са се отворили се изхвърлят.
  • Зеленчуците се измиват, почистват, нарязват се на ситно и се поставят в подходяща купа.
  • Подправят се със зехтин, сол и оцет на вкус и всичко се разбърква.
  • След като мидите са се охладили се маха празната черупка, а в другата част се слага около 1 ч. л. от зеленчуците с винегрет.
  • Оставят се да се охладят и се сервират.

Няма коментари:

Публикуване на коментар