Продукти:
1 кг. черни миди
1 бр. домат
1 бр. зелена чушка
1 бр. червена чушка
1/2 гл. лук
магданоз
зехтин
оцет
сол на вкус
Приготвяне:
- Мидите се поставят в купа със студена вода и малко морска сол за няколко часа, за да се пречистят от пясъка.
- Под течаща вода с нож се остъргват черупките и се премахват полепналите по тях "мустаци". Спуканите и отворени миди, които при допир не се прибират се изхвърлят.
- Мидите се поставят в тенджера с два, три пръста вода и се варят докато се отворят, след което се прецеждат и се оставят да се охладят. Тези от тях, които не са се отворили се изхвърлят.
- Зеленчуците се измиват, почистват, нарязват се на ситно и се поставят в подходяща купа.
- Подправят се със зехтин, сол и оцет на вкус и всичко се разбърква.
- След като мидите са се охладили се маха празната черупка, а в другата част се слага около 1 ч. л. от зеленчуците с винегрет.
- Оставят се да се охладят и се сервират.
Няма коментари:
Публикуване на коментар